KLASA II TECHNIKUM ROLNICZE
ROK SZKOLNY 2017/2018
PRZEDMIOT | AUTOR | TYTUŁ | WYDAWNICTWO |
język polski | M. Chmiel, E. Kostrzewa
|
„Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 2 część 1 | Nowa Era |
matematyka | W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek | Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych
Część 2 |
Nowa Era |
Język niemiecki | Anna Kryczyńska-Pham,
Joanna Szczęk |
Fokus 2 | WSiP |
Geografia | P.Czuba, E.Papińska | Geografia dla maturzysty-geografia fizyczna świata cz.1 | Wydawnictwo Szkolne PWN |
Język angielski |
David Spencer |
Getaway 2 | McMillan |
Wiedza o kulturze | M. Bokiniec, B. Forysiewicz, J. Michałowski, N. Mrozowiak, G. Nazaruk, M. Sacha, G. Świątochowska | Spotkania z kulturą. Podręcznik z wiedzy o kulturze dla liceum i technikum | Nowa Era |
Podstawy przedsiębiorczości | Z. Makieła, T. Rachwał | Krok w przedsiębiorczość | Nowa Era |
Produkcja zwierzęca | Ewa Marciniak- Kulka | Produkcja zwierzęca cz.1 i 2 | REA |
Produkcja roślinna | Z. Czerwiński, A. Gawrońska-Kulesza, S. Lenart, | Produkcja roślinna
Cz.1 |
REA |
Technika w rolnictwie | A. Kulka | Technika w rolnictwie cz.2 | REA |
Działalność gospodarcza w rolnictwie | Gorzelany Teresa, Aue Wiesława | Prowadzenie działalności gospodarczej | WSIP |
SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW
KLASA II TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
ROK SZKOLNY 2017/2018
PRZEDMIOT | AUTOR | TYTUŁ | WYDAWNICTWO |
język polski | M. Chmiel, E. Kostrzewa
|
„Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 2 część 1 | Nowa Era |
matematyka | W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek | Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Cz. 2 | Nowa Era |
Język niemiecki | A. Kryczyńska-Pham, J. Szczęk | Fokus 2 | WSiP |
Geografia | P.Czuba, E.Papińska | Geografia dla maturzysty-geografia fizyczna świata cz.1 | Wydawnictwo Szkolne PWN |
Język angielski | David Spencer | Getaway 2 | McMillan |
Wiedza o kulturze | M. Bokiniec, B. Forysiewicz, J. Michałowski, N. Mrozowiak, G. Nazaruk, M. Sacha, G. Świątochowska | Spotkania z kulturą. Podręcznik z wiedzy o kulturze dla liceum i technikum | Nowa Era |
Podstawy przedsiębiorczości | Z. Makieła,
T. Rachwał |
Krok w przedsiębiorczość | Nowa Era |
Technika i bezpieczeństwo w gastronomii | Wojciech Hoszek
lub Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz |
Urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
Format AB
WSiP/REA |
Podstawy żywienia i higieny | D. Czerwińska, A. Kołajtis Dołowy,
K. Kozłowska, B. Pietruszka lub Dorota Czerwińska |
Podstawy żywienia człowieka
ZASADY ŻYWIENIA. CZĘŚĆ 1 |
Format AB
WSiP/REA |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska – Kaczmarek
lub Małgorzata Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.2
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM. CZĘŚĆ 1 |
Format AB
WSiP/REA
|
Działalność gospodarcza w gastronomii | Górska-Warsewicz Hanna, Sawicka Beata, Mikulska Joanna | Działalność gospodarcza w gastronomii | Wydawnictwo Rea |
Język obcy zawodowy | Anna Dul | Język niemiecki zawodowy w gastronomii |