Podręczniki kl. II TŻ i TR

 

KLASA II TECHNIKUM ROLNICZE

ROK SZKOLNY 2017/2018

PRZEDMIOT AUTOR TYTUŁ WYDAWNICTWO
język polski M. Chmiel, E. Kostrzewa

 

 

Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 2 część 1 Nowa Era
matematyka W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Część 2

Nowa Era
Język niemiecki Anna Kryczyńska-Pham,

Joanna Szczęk

Fokus 2 WSiP
Geografia P.Czuba, E.Papińska Geografia dla maturzysty-geografia fizyczna świata cz.1 Wydawnictwo Szkolne PWN
Język angielski

David Spencer

Getaway 2 McMillan
Wiedza o kulturze M. Bokiniec, B. Forysiewicz, J. Michałowski, N. Mrozowiak, G. Nazaruk, M. Sacha, G. Świątochowska Spotkania z kulturą. Podręcznik z wiedzy o kulturze dla liceum i technikum Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczości Z. Makieła, T. Rachwał Krok w przedsiębiorczość Nowa Era
Produkcja zwierzęca Ewa Marciniak- Kulka Produkcja zwierzęca cz.1 i 2 REA
Produkcja roślinna Z. Czerwiński, A. Gawrońska-Kulesza, S. Lenart, Produkcja roślinna

Cz.1

REA
Technika w rolnictwie A. Kulka Technika w rolnictwie cz.2 REA
Działalność gospodarcza w rolnictwie Gorzelany Teresa, Aue Wiesława Prowadzenie działalności gospodarczej WSIP

SZKOLNY ZESTAW PODRĘCZNIKÓW

KLASA II TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

ROK SZKOLNY 2017/2018

PRZEDMIOT AUTOR TYTUŁ WYDAWNICTWO
język polski M. Chmiel, E. Kostrzewa

 

Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 2 część 1 Nowa Era
matematyka W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Cz. 2 Nowa Era
Język niemiecki A. Kryczyńska-Pham, J. Szczęk Fokus 2 WSiP
Geografia P.Czuba, E.Papińska Geografia dla maturzysty-geografia fizyczna świata cz.1 Wydawnictwo Szkolne PWN
Język angielski David Spencer Getaway 2 McMillan
Wiedza o kulturze M. Bokiniec, B. Forysiewicz, J. Michałowski, N. Mrozowiak, G. Nazaruk, M. Sacha, G. Świątochowska Spotkania z kulturą. Podręcznik z wiedzy o kulturze dla liceum i technikum Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczości Z. Makieła,

T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość Nowa Era
Technika i bezpieczeństwo w gastronomii Wojciech Hoszek

lub

Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz

Urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Format AB

WSiP/REA

Podstawy żywienia i higieny D. Czerwińska, A. Kołajtis Dołowy,

K. Kozłowska,

B. Pietruszka

lub

Dorota Czerwińska

Podstawy żywienia człowieka

ZASADY ŻYWIENIA. CZĘŚĆ 1

Format AB

WSiP/REA

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska – Kaczmarek

lub

Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.2

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM. CZĘŚĆ 1

Format AB

 

WSiP/REA

 

Działalność gospodarcza w gastronomii Górska-Warsewicz Hanna, Sawicka Beata, Mikulska Joanna Działalność gospodarcza w gastronomii Wydawnictwo Rea
Język obcy zawodowy Anna Dul Język niemiecki zawodowy w gastronomii