Podręczniki kl. III TR i III TŻ

KLASA III TECHNIKUM ROLNICZE

ROK SZKOLNY 2017/2018

PRZEDMIOT AUTOR TYTUŁ WYDAWNICTWO
Język polski M. Chmiel, E. Kostrzewa

 

 

M. Chmiel, E. Równy

 

„Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 2 część 1

„Ponad słowami” . Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 1 część 2

Nowa Era
Matematyka W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Część 1 / 2

Nowa Era
Język niemiecki Anna Kryczyńska-Pham,

Joanna Szczęk

Fokus 2 WSiP
Geografia J.Kop, M.Kucharska Geografia dla maturzysty-społeczno-ekonomiczna świata cz.2 Wydawnictwo Szkolne PWN
Język angielski David Spencer Getaway 2 McMillan
Produkcja zwierzęca Ewa Marciniak- Kulka Produkcja zwierzęca cz.1 REA
Produkcja roślinna Z. Czerwiński, A. Gawrońska-Kulesza, S. Lenart, Produkcja roślinna

Cz.1

REA
Technika w rolnictwie A. Kulka Technika w rolnictwie cz.2 REA
Działalność gospodarcza w rolnictwie Gorzelany Teresa, Aue Wiesława Prowadzenie działalności gospodarczej WSIP


KLASA III TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

ROK SZKOLNY 2017/2018

PRZEDMIOT AUTOR TYTUŁ WYDAWNICTWO
Język polski M. Chmiel, E. Kostrzewa

 

 

M. Chmiel, E. Równy

 

„Ponad słowami”. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 1 część 1

„Ponad słowami” . Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Klasa 1 część 2

Nowa Era
Matematyka W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek Matematyka. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Cz. 1 / 2 Nowa Era
Język niemiecki A. Kryczyńska-Pham, J. Szczęk Fokus 2 WSiP
Geografia J.Kop, K.Kucharska Geografia dla maturzysty-geografia społeczno-ekonomiczna cz.2 Wydawnictwo Szkolne PWN
Język angielski David Spencer Getaway 2 McMillan
Planowanie produkcji gastronomicznej B.Bilska, H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka,A.Tul-Krzyszczuk Organizacja produkcji gastronomicznej WSiP/ REA
Obsługa konsumenta Renata Szajna, Danuta Ławniczak Usługi gastronomiczne WSiP/REA
Podstawy żywienia i higieny D. Czerwińska, A. Kołajtis Dołowy,

K. Kozłowska,

B. Pietruszka

 

lub

 

Dorota Czerwińska

Podręcznik dla technikum żywienia i gospodarstwa domowego.

 

 

 

 

 

Zasady żywienia

Format AB

 

 

 

 

 

 

WSiP/REA

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska – Kaczmarek

 

lub

 

Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.2 i cz.3

 

 

 

 

 

 

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 i cz.2

Format AB

 

 

 

 

 

 

 

 

WSiP/REA

 

Działalność gospodarcza w gastronomii Górska-Warsewicz Hanna, Sawicka Beata, Mikulska Joanna Działalność gospodarcza w gastronomii Wydawnictwo Rea